Kari and his friend Miska the Samoyed

Kari ja hänen ystävänsä Miska.

Saatteeksi

Olen kirjoittanut jo useita vuosia englanninkielistä blogia, jossa olen pääasiassa kirjoittanut tietotekniikkaan liittyvään päivätyöhöni liittyviä blogi-artikkeleita. Tällä uudella suomenkielisellä blogisivustolla alan kirjoittaa erilaisista itseäni kiinnostavista asioista kuten politiikasta, taloudesta, terveydestä, hyvästä elämästä jne.

Tässä on lista blogi-sivustoistani:

Kari Marttila Blog

This blogi.karimarttila.fi is my Finnish general blog site. If you are looking for my English more technical blog go to www.karimarttila.fi.

Päivätyö

Olen töissä eräässä suuressa IT-alan korporaatiossa pilviteknologia-asiantuntijana, ohjelmoijana ja ohjelmistoarkkitehtina.

Ennen nykyistä korporaatio-uraani olin töissä Metosin -nimisessä firmassa, jossa toimin pilviteknologia-asiantuntijana, ohjelmoijana ja ohjelmistoarkkitehtina. Metosin on maailmanlaajuisesti tunnettu osaamisestaan Clojure-ohjelmointikielessä, minkä takia halusinkin siirtyä nimenomaan Metosinille töihin. Jos työni Metosinilla kiinnostaa, niin olen julkaissut pari artikkelia Metosin-projekteistani:

Ennen Metosinia minulla oli pitkä korporaatio-ura pohjoismaiden suurimmassa IT-alan yrityksessä: Tieto Corporation. Toimin Tiedolla useissa eri liiketoimintaryhmissä ja yksiköissä ja useissa eri rooleissa noin 20-vuoden Tieto-urani aikana. Viimeisin roolini oli Cloud Mentor.

Päivätyöstäni voit lukea lisää teknologia-sivustoltani, jossa on useita ohjelmointiin ja pilviteknologioihin liittyviä artikkeleitani: www.karimarttila.fi.

Tutkinnot

Minulla on kaksi tutkintoa:

  • Psykologian maisteri, 1991, Helsingin yliopisto. Tein graduni ohjelmoinnin yhteydessä tapahtuvista ongelmanratkaisun fiksaatioista. Opiskelin mm. kognitiivista psykologiaa, joka tutkii, miten ihminen ajattelee, käyttää muistiaan jne.
  • Diplomi-insinööri, Teknillinen korkeakoulu, 1995. Opiskelin Teknillisessä korkeakoulussa (nykyään Aalto-yliopisto) tietotekniikkaa ja tein diplomi-työni TKK:n tekoäly-osastolla.

Ohjelmointi harrastuksena

Teen paljon erilaisia pilviteknologioihin ja Clojureen liittyviä harjoitustöitä vapaa-ajallani. Erityisen innostunut olen Clojure-ohjelmointikielestä, vaikka olen urani aikana käyttänyt muitakin ohjelmointikieliä, esim. C, C++, Java, Python, Javascript, Go ja Kotlin. Ohjelmointikieliin liittyen sinua saattaa kiinnostaa artikkelini Five Languages - Five Stories. Kyseisellä sivustolla on paljon muitakin ohjelmointiin ja pilviteknologioihin liittyviä artikkeleita.

Sosiaalisen median sivustoni

Sosiaalisen median sivustoni ovat:

Ulkoilu

Ulkoilen paljon vapaa-ajallani koirieni kanssa Helsingin keskuspuistossa. Ulkoilu ja ylipäätään ulkona oleskelu on minulle valtavan tärkeää. Vietänkin pitkiä kesälomia ja olen kesäisin aamusta iltaan joko ulkoilemassa tai taloni puutarhassa.

Alla joitakin kuvia patikkaretkiltäni.

Kari and Miska

Kari ja Miska Haltialan pelloilla.

Kari and Miska and kickbike

Kari ja Miska lähdössä matkalle, tällä kertaa kickbikella. Miska tietää, että menemme Pitkäkosken koirapuistoon ja vetää innoissaan koko matkan sinne.

Miska in Winter

Miska talvisella polulla.

Miska portrait

Miskan virallinen kuva takkahuoneessamme. Miska on samojedi, kuten varmaan turkistakin näkee.

Syksyllä 2021 saimme uuden koiranpennun, Murren. Murre on kääpiösnautseri. Miska oli aluksi aika varautunut uuden pennun tuloon, mutta sittemmin niistä on tullut hyvät ystävät. .

Murre the Schnauzer

Murre pentuna.